Meteen naar de inhoud

Boeken

Soms interview ik iemand een uur. Of twee. Als iemand met mij een boek wil maken, gaan we uiteraard wat langer samen op weg. We bellen, praten, wandelen en kijken in elkaars ogen, tot er een eindproduct ligt waar we beiden zuchtend van inspanning én voldoening op terugblikken.

Inmiddels zijn meerdere interviewseries van mij gebundeld.

Zielsverdriet

20 verhalen van volhouders over het leven met een leegte (2021)

Bundeling van mijn interviewserie in opiniemagazine De Nieuwe Koers, waarin ik met mensen in gesprek ging over hun zielsverdriet. Met onder anderen Giti Bán, Paul Blokhuis, Annet van der Veer en Bert Wiersema.

Nynke Dijkstra, predikant: ‘Ik kreeg er tranen van in mijn ogen, terwijl het mijn eigen verhaal is. Best gek eigenlijk. Wilfred luistert en haalt eruit wat er ten diepste toe doet.’

Video afspelen

Genees de zieken

Q&A met de arts en de prediker over genezing (2019)

Samen met evangelist Martin Koornstra en arts Gor Khatchikyan schreef ik ‘Genees de zieken, Q&A met de arts en de prediker’. Met beide (overigens zeer inspirerende) heren voerde ik meerdere uitgebreide gesprekken. Leerzame klus, over een onderwerp waar ik voor die tijd nauwelijks over had nagedacht.

Jop Douma, projectleider: ‘Met Wilfred is het zeer prettig samenwerken. Hij is in staat om snel te schakelen, een onderwerp zich goed en snel eigen te maken en vervolgens dit toegankelijk te verwoorden voor de gewenste doelgroep. Daarnaast is hij niet te beroerd om een extra mijl te gaan omwille van het resultaat!’

Het laatste woord

Levenslessen van grijze wijzen (2016)

Bundeling van mijn interviewserie in opiniemagazine De Nieuwe Koers, waarin ik oudere, wijze mensen vroeg: welke door u geleerde levenslessen zou u door willen geven aan de volgende generatie? Met o.a. Willem Aantjes, Hebe Kohlbrugge en Nico ter Linden.

Video afspelen

Leven na de genadeklap

Arie de Rover (2012)

Als ghostwriter (schrijver in de geest van iemand anders) schreef ik het boek ‘Leven na de genadeklap’, met en voor coach Arie de Rover. ‘Alsof je tegenover Arie zit’, zei menig lezer over de toon van het boek. Het boek is bijna 15.000 keer verkocht.
Ontmoetingen met Arie hebben mijn leven blijvend verrijkt; dat is niet zo gek als je probeert een boek over genade te schrijven en Arie zit tegenover je. Hij is one of a kind, onze sessies zal ik niet snel vergeten.

Ik breng jouw verhaal tot leven.